Jump to content

Контакт

From Wikimania 2012 • Washington, D.C., USA
This page is a translated version of the page Contact and the translation is 100% complete.

Викиманија е меѓународна конференција на движењето Викимедија што се одржува секоја година.

Почнувајќи од 2005, Викимедија секоја година организира конференција посветена на нејзините проекти, како и викијата и слободното знаење воопшто. Претходните конференции се одржаа во Франкфурт (Германија 2005), Бостон (САД 2006), Тајпеј (Тајван 2007), Александрија (Египет 2008), Буенос Аирес (Аргентина 2009), Гдањск (Полска 2010) и Хаифа (Израел 2011).

VIII конференција ќе се одржи на 12 – 14 јули 2012 во Вашингтон, САД. (Хакерските денови се на 10 и 11 јули 2012).

Како да ја контактирам екипата на Викиманија 2012?

Јавниот поштенски список на Викиманија служи за објавување на известувања и општи дискусии за Викиманија.

За печатот

За учесниците

За говорниците

За покровителите