Jump to content

Програмски комитет

From Wikimania 2012 • Washington, D.C., USA
This page is a translated version of the page Program Committee and the translation is 100% complete.

Програмски комитет на Викиманија 2012

 • Тифани Смит - екипен раководител на програмата, Локална екипа на Викимедија Вашингтон (Wikimedia DC) и Викиманија 2012
 • OrsolyaVirág - Викимедија Унгарија; заменик-претседател на програмата, Програмски комитет на Викиманија 2011, доброволец на Викиманија 2010
 • Крис Бронк - Бејкеров институт при Универзитетот „Рајс“, водител на Викиманија 2006
 • Deror avi - Викимедија Израел, генерален раководител на Викиманија 2011
 • Џејмс Форестер - долгогодишен доброволец на Викиманија и член на Програмскиот комитет
 • Кејти Филберт - Викимедија Вашингтон, Локална екипа на Викиманија 2012
 • Кирил Симеоновски - Викимедија Македонија
 • Psychology - Викиманија Полска (внатрешна контрола)
 • Сара Штирх - Почесен колега на заедницата на Фондацијата Викимедија за 2012, член на Викимедија Вашингтон
 • TXiKi - постдокторски истражувач на Градскиот универзитет на Њујорк, член на Програмскиот комитет на Викиманија 2010 и 2011
 • Varnent (WikiQueer) - Викимедијанец и програмер на МедијаВики

Ако сакате да го контактирате комитетот, пишете на оваа адреса.