Покровителство на Викиманија

From Wikimania 2012 • Washington, D.C., USA
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Sponsor Wikimania and the translation is 100% complete.


Audience

Меѓу присутните на Викиманија ќе бидат:

  • Уредници на Википедија од целиот свет.
  • Програмери на МедијаВики, вклучувајќи ги главните.
  • Академски работници од установи како Џорџтаун, Харвард, МИТ, Њујоршкиот универзитет, универзитетот Џорџ Вашингтон и тн.
  • Културни установи како Смитсоновата установа, Конгресната библиотека, Националниот архив, музејот „Метрополитен“, Њујоршката јавна библиотека и др.
  • Технички раководители и надарени програмери од владини и други организации.
  • Службени лица од министерства и агенции на федералната влада како Стејт Департментот, Министерството за одбрана и разузнавачките служби, Управата на општите служби, Data.gov, Министерството за труд и други.
  • Медиуми како New York Times, NPR, Al Jazeera, Washington Post и тн.
  • Меѓународни невладини организации како Светската банка, Обединетите нации, Панамериканската здравствена организација и разни други.
Публика и VIP-пристап

Покровителите ќе имаат прилика да им се обратат на присутните на конференцијата во изложбениот простор, кајшто ќе се служи бесплатна храна и кафе. Покровителите ќе имаат можност и да присуствуваат на VIP-забавата каде ќе можат да сретнат важни личности како Џими Велс (основач на Википедија), Сју Гарднер (претседател на на Фондацијата Викимедија), заедно со говорниците-воведничари и државници од федералната влада.

Sponsorship packages

Контакт

Доколку сте заинтересирани да бидете покровител, ве молиме обратете ни се на:

wikimania-sponsorships@wikimedia.org
(+1) 202-599-0429