Пријавување

From Wikimania 2012 • Washington, D.C., USA
This page is a translated version of the page Registration and the translation is 100% complete.

Еднаш годишно,

Стотици учесници од целиот свет,
Се среќаваат на главната конференција на движењето Викимедија -
за да создадат свет во кој секој може слободно да придонесува во севкупноста на човековото знаење.

Викиманија 2012 во Вашингтон е настан којшто не смеете да го пропуштите!

Пријавувањето е отворено. Повеќе информации подолу

Датуми

 • Претпријавата започнува на: 23 јануари 2012
 • Обичната пријава започнува на: 23 април 2012
 • Доцната пријава започнува на: 23 јуни 2012
 • Краен рок за сместување: ќе биде објавен накнадно
(оние што платиле на или пред овој датум имаат загарантирано сместување).
 • Краен рок за пријава преку интернет: 5 јули 2012
 • Датуми за конференциите:
  • Претконференција: 10-11 јули
  • Главна конференција: 12-14 јули
  • Затворање на конференцијата: 15 јули

Пријавувањето на лице место ќе биде отворено од 10 до 11 јули (10:00–17:00 ч.) и на 12 јули (08:00–10:00 ч.) 2012 г.

Поврзано

Пријавница

Пријавницата ќе ја најдете тука.

Плаќање

→ Ценовник на учеството vo Главната конференција на Викиманија 2012
Тип Уредник на Викимедија или студент (US$) Без корисничко име од проектите на Викимедија(US$)
Претпријава (сите 3 дена) $35.00 $55.00
Обична пријава (сите 3 дена) $45.00 $75.00
Доцна пријава (сите 3 дена) $60.00 $95.00

Начин

Плаќањето може да се изврши преку PayPal и сите поважни видови на кредитни картички.

Со платената пријава добивате

 • Пристап на конференцијата во сите денови
 • Појадок за сместените во интернат/хостел
 • Ручек сите три дена додека трае конференцијата
 • Пристап до настаните на Викиманија (претходни средби, церемонија за отворање и затворање)
 • Екскурзии

Пријавата не покрива

 • Сместување
 • Патни трошоци
 • Други случајни/попатни трошоци

Сместување

Сместувањето ќе се организира засебно од пријавувањето. Наскоро ќе имаме повеќе информации. Контактирајте нè ако имате било какви проблеми.

Доколку имате прашања за превоз до, од или во Вашингтон, погледајте ја соодветната страница за информации.