Место на одржување

From Wikimania 2012 • Washington, D.C., USA
This page is a translated version of the page Venue and the translation is 100% complete.
Lisner Auditorium
Marvin Center

Викиманија 2012 ќе се одржи во Универзитетот „Џорџ Вашингтон“ (GWU) во градот Вашингтон.

Пленарни седници

Пленарните седници ќе се одржат во аудиториумот Лиснер (Lisner Auditorium) во склоп на Универзитетот „Џорџ Вашингтон“. Аудиториумот собира до 1490 лица.

Наменски седници

Наменските конференциски седници ќе се одржат во центарот „Марвин“ (Marvin Center). Активностите во рамките на овие седници ќе се одржуваат на III кат, а на располагање е и Бетсовиот амифетатар (Betts Theater) на I кат и дополнителни простории на IV кат.

Простории

I кат
  • Бетсов амфитеатар
III кат
  • Голема балска сала
  • Континентална балска сала
  • Соба 301
  • Соба 302
  • Соба 307
  • Соба 308
  • Соба 310
  • Тераса
IV кат
  • Соба 402-404

Напомена: Доколку за наменските седници се пријават повеќе луѓе од очекуваното, тогаш можеме да додадеме уште простории.

Ќе го имаме на располагање и просторот на отворено (терасата), а во Марвин има и разни други салонски простории што можеме да ги искористиме.

Доколку им се пријаде на некои учесници, центарот Марвин има кафетерија и бифеа на I кат.