User:Zooro-Patriot/Main Page/ru

From Wikimania 2012 • Washington, D.C., USA
Jump to navigation Jump to search
-4161

дена до ВМ 2012

Встреча вики-сообщества в Вашингтоне

Придружете ни се во собирањето на стручњаци, ентузијасти, и на оние кои се само љубопитни во академските кругови, културата и технологијата.

Зафати се на официјалната годишна конференција на Википедија и на другите проекти на Фондацијата Викимедија.

Уживај во свет во кој секое поединечно човечко суштество може слободно да придонесува во севкупноста на човечкото знаење.

 
 

Викиманија е годишна меѓународна конференција на Викимедиината заедница. Секоја година е организирана од раличен локален тим, па така во 2012 ќе биде одржана во Вашингтон. Викиманија им овозможува на заедницата и на целокупната јавност, да научат и да ги споделат своите искуства преку иницијативите за слободно знаење насекаде низ светот.

Изминатите конференции се одржаа во Франкфурт (2005), Бостон (2006), Тајпеј (2007), Александрија (2008), Буенос Аирес (2009), Гдањск (2010) и Хаифа (2011).

Wikimania logo
Wikimania logo

» 10-11 јули: Хак-средба
» 12-14 јули: Конференција
» 15 јули: Поконференциски дел

Регистрирај се
Обезбеди место на Викиманија 2012.
Регистрацијата ќе започна подоцна.

Распоред
Прочитај повеќе за настаните кои ги имаме на ум.
Распоредот е само предлог.

Повеќе информации
Прочитај ги ЧПП или дознај повеќе за градот, сместувањето, превозот, визите и атракциите.
Информациите може да бидат обновени.

Template:Other languages/Main Page