Главна страница

Од Wikimania
Оваа страница е преведена верзија на страницата Main Page, а преводот е 94% потполн и тековен.

Запознајте ја викизаедницата во Вашингтон.

  • Придружете ни се во собирањето на стручњаци, ентузијасти и љубопитните, во центарот на академска работа, култура и технологија.
  • Учествувајте на официјалната годишна конференција на Википедија и на другите проекти на Викимедија.
  • Радувајте му се на светот каде секој слободно може да придонесува во севкупноста на човековото знаење.

Дајте свое мислење - споделете ги вашите наоѓања и размисли за Викиманија!
Photos of Wikimania on Commons!
Videos of Wikimania on Youtube!

 
 

Викиманија е меѓународна конференција на Викимедиината заедница која им овозможува на заедницата и целокупната јавност да се запознаат со иницијативите за слободно знаење ширум светот и да ги споделат своите искуства.

Секоја година, Викиманија ја организира различна екипа. Во 2012 се одржува во Вашингтон. Изминатите конференции се одржаа во Франкфурт (2005), Бостон (2006), Тајпеј (2007), Александрија (2008), Буенос Аирес (2009), Гдањск (2010) и Хаифа (2011).

Партнери и соработници

tech@state
Department of State, Office of eDiplomacy

the Wikimedia Foundation

Library of Congress
Opening Reception Co-host

Broadcasting Board of Governors

National Archives and Records Administration
National Archives and Records Administration

Wikimedia DE

OpenHatch
Hackathon Partner


Покровители

Google

Ask.com Wikia The Saylor Foundation wikiHow The Richard Lounsbery Foundation Encyclopedia of Life Zoomph
Попуст за патување

За информации за попустите за авионско и железничко патување од овие услужници, обратете се на WikimaniaTravel@wikidc.org

United Skyteam Amtrak


» 6–9 јули: Викиманија во Менхетен
» 10–11 јули: Хакерски ден
и Состанок на ограноците
» 12–14 јули: Главна конференција
» 15 јули: Затворање

Распоред

Распоред
Дознајте повеќе за настаните што ги планираме.

Повеќе информации
Прочитајте ги Често поставуваните прашања, или дознајте повеќе за градот-домаќин, сместувањето, превозот, визите и градските знаменитости.

Во организација на