Washington D.C./Vervoer

From Wikimania 2012 • Washington, D.C., USA
This page is a translated version of the page Washington, D.C./Transportation and the translation is 100% complete.
   Algemene informatie      Geschiedenis      Topografie en klimaat      Vervoer      Sites      Cultuur en sport      Toeristische trekpleisters      Waar eten?      Waar drinken?      Telecommunicatie    

Naar D.C.

Washington is een gemakkelijk bereikbare stad met vele vervoersmogelijkheden.

Vliegen:

Een kaart met Amtrak-routes

Spoorwegen: Amtrak vertrekt met verschillende diensten uit Union Station: de Acela Express, Capitol Limited, Cardinal, Carolinian, Crescent, Northeast Regional, Palmetto, Silver Meteor, Silver Star, en Vermonter. Op regionaal niveau is Washington bereikbaar door middel van de MARC-trein en de Virginia Railway Express.

Bus: Er zijn verschillende betaalbare non-stop bussen tussen Washington en New York City, waarvan de meesten uitgerust zijn met wi-fi. Bolt Bus en DC2NY bedienen de halte Union Station en de DC2NY bedient ook Dupont Circle. Tripper Bus en Vamoose bedienen het dichtbij gelegen Bethesda, Maryland en Rosslyn, Virginia.

Weg: Washington is een hub van het nationaal snelwegennetwerk, zodat men ook via de weg naar Wikimania kan reizen. "Interstate 495, the Capital Beltway" is een ring rond D.C. en Interstate 95 verbindt D.C. met buursteden in het noordoosten en de staten in het zuidoosten. Een aantal grote steden die minder dan 5 uur rijden verwijderd zijn van D.C. zijn Baltimore (1 uur), Richmond (2 uur), Philadelphia (3 uur), Pittsburgh (4,5 uur), New York City (4,5 uur) en Raleigh (4,5 uur).

In D.C.

Metrostations in D.C. zijn gekend voor hun hoge plafonds
  • Washington Metro: Een gemakkelijke en betaalbare manier om naar het centrum van D.C. te gaan. De prijzen variëren van $1,60 tot $5,00, afhankelijk van de afstand en het tijdstip.
  • Metrobus: Een bussysteem met haltes in de Washington Metropolitan Area. De prijzen verschillen per route, $1,75 cash en iets minder indien u gebruik maakt van een SmarTrip-kaart. Snelbussen naar de luchthaven kosten $6,00.
De DC Circulator bedient Georgetown, met routes langs M Street en Wisonsin Avenue NW, om deze met D.C. te verbinden.
  • De DC Circulator: Een busdienst die verschillende populaire buurten met elkaar verbindt. De prijs is $1,00.
  • Capital Bikeshare: Capital Bikeshare is een systeem waarbij fietsen gedeeld worden in Washington D.C. en in Arlington County in Virginia. De vaste prijs voor 1 dag is $5,00, de vaste prijs voor 5 dagen is $15,00. De variabele kosten hangen af van de duur van het gebruik.
  • Taxi's zijn dadelijk beschikbaar en werken met een metersysteem. De vaste prijs is $3,00 voor de eerste 1/6 mijl (268 m) en een extra $0,25 per volgende 1/6 mijl (268 m). Het maximumbedrag is $19,00. De telefoonnummers zijn (202) 387-6200 en (202) 829-4222. (Taxi Fare calculator)
  • Wandelen is een andere mogelijkheid: Washington is een zeer goed bewandelbare stad.

References

  1. About Reagan National, Metropolitan Washington Airports Authority
  2. Dulles International Airport, Metropolitan Washington Airports Authority
  3. Nonstop Flights, BWI Airport