Washington D.C./Cultuur en sport/nl

From Wikimania 2012 • Washington, D.C., USA
This page is a translated version of the page Washington, D.C./Culture and Sports and the translation is 100% complete.
   Algemene informatie      Geschiedenis      Topografie en klimaat      Vervoer      Sites      Cultuur en sport      Toeristische trekpleisters      Waar eten?      Waar drinken?      Telecommunicatie    

Podiumkunsten en muziek

Het John F. Kennedy Center for the Performing Arts ligt langs de Potomac.

Washington D.C. is een nationaal kunstencentrum. Het John F. Kennedy Center for the Performing Arts is de thuisbasis van het National Symphony Orchestra, de Washington National Opera en het Washington Ballet.

Andere voorname instellingen zoals het National Theatre, het Warner Theatre en de DAR Constitution Hall organiseren live-uitvoeringen uit het hele land. Het historische Ford's Theatre, waar president Abraham Lincoln werd vermoord, is tegenwoordig nog steeds een voorstellingsruimte annex museum.

Het District geeft ook zijn naam aan verschillende populaire muziekstijlen, waaronder D.C. hardcore en de funkstijl go-go.

Sport

Het Verizon Center in Chinatown

Washington D.C. is de thuisbasis van 5 grote professionele mannenteams en 1 professioneel vrouwenteam. De Washington Wizards (National Basketball Association), de Washington Capitals (National Hockey League), en de Washington Mystics (Women's National Basketball Association), spelen in het Verizon Center in Chinatown. Het Nationals Park, geopend in 2008 is de thuisbasis van de Washington Nationals (Major League Baseball). D.C. United (Major League Soccer) speelt in het RFK Stadium. De Washington Redskins (National Football League) spelen op het FedExField in het dichtbijgelegen Landover, Maryland.

Zie ook